Over ons

Het team van mimiko kinderopvang
Kinderopvang staat of valt met de mensen die er werken. De mensen die beleid schrijven, aansturen en de pedagogisch medewerkers. Iedereen is even belangrijk en samen geven wij gestalte aan de kwaliteit die er daadwerkelijk op de werkvloer aanwezig is.

Hoe ontstaat het team?
De samenstelling van het team wordt altijd met veel zorg uitgevoerd. Er is sprake van een mooie mix in opleidingsniveau (PW3, PW4 en HBO), leeftijd en verschillende karakters. Iedere werknemer doet haar werk met enthousiasme, staat open voor ontwikkeling en zelfonderzoek en heeft een grote liefde voor kinderen. Naast een diploma en ervaring, neemt een werknemer zichzelf mee. Dat brengt mooie dingen met zich mee zoals talent voor tuinieren, poppentheater, organiseren, empathie, avonturengym of een ‘spring in het veld’ zijn. Al die mensen samen vormen ons team en dat wordt gekoesterd.

Training en coaching
Om een pedagogische aanpak te laten slagen is er veel aandacht nodig voor de pedagogisch medewerkers. Dat is de reden dat de kinderdagverblijven puur en zoet een eigen locatiemanager hebben. Er is ruimte voor samen en alleen leren, ontwikkelen, training en coaching. Iedere pedagogisch medewerker is ook coördinator van een onderdeel binnen de locatie waar aandacht aan besteed moet worden. Denk hierbij aan: een veilige maar sfeervolle inrichting, schoonmaakwerk, themawerk en de tuin. De locatiemanager draagt zorg voor de juiste sfeer, het beleid en geeft het juiste voorbeeld. Er wordt veel waarde gehecht aan een fijne sfeer onderling en eventuele spanningen krijgen positieve aandacht.

Deze intensieve aanpak is wat ons betreft noodzakelijk. Hoe kunnen we met ons hart bij de kinderen zijn als er spanningen voelbaar zijn en niet aangepakt worden? Hier wordt veel aandacht aan besteed en dat is voelbaar in de warmte op de werkvloer.